Miért fogyassz zabkorpát?

Nem szeretnénk „hazabeszélni”, de tény, hogy a zabkorpának rengeteg jótékony hatása van az egészségre. Most felsorolunk egy pár tényt – persze a teljesség igénye nélkül.

  • Tudtad, hogy a zabkorpa kordában tartja a koleszterinszinted? Tudományosan is bizonyították, hogy a zabkorpa segít abban, hogy az egészséges értékeken belül tartsuk a koleszterinszintünket. És mindez hogyan lehetséges? A zabkorpa rengeteg vízben oldódó rostot tartalmaz, amelyek csökkentik a vér koleszterinszintjét. Mindemellett a vércukorszint optimalizálásában is segít.
  • Az anyagcsereproblémák, mint például a székrekedés, a modern kori társadalom egyik legelterjedtebb népbetegsége. Habár ezen sokan hashajtók segítségével próbálnak javítani, azonban ez csak tüneti kezelés, hiszen a székrekedést a növényi rostokban gazdag ételek fogyasztásával lehet teljesen megszüntetni. Az ajánlott napi zsír- és rostfogyasztásod aránya lehetőleg 2 és 3 között legyen – példával szemléltetve: 30 gramm rost és 70 gramm zsír.
  • A zabkorpának remek vízfelvevő képessége van, ennek köszönhetően képes a saját tömegét megharmincszorozni, ebből adódóan remekül csökkenti az éhséget, ez pedig azt is jelenti, hogy megkímélhetjük magunkat a túlevéstől.

Válaszd Te is a Dukan® zabkorpa kekszeit és szeleteit, és mondj igent az egészségre!