Még egy lépés a bombaalakért

Hamarosan itt a bikiniszezon, így épp itt az ideje, hogy segítsünk neked abban, hogy a legjobb formádban legyél akkor, amikor idén először megmutatod magad a parton, vagy a medence szélén.

Sokszor hangsúlyoztuk már, hogy mennyire fontos az egészség étkezés, illetve a rendszeres testmozgás, azonban a bombaalak eléréséhez arra is szükséged lesz, hogy – amennyiben persze szükséges – felgyorsítsd az anyagcseréd. Hogy ez miért fontos? A kérdés jogos, a válasz pedig nagyon egyszerű: ha gyorsítod az anyagcserédet, akkor az emésztésed is felgyorsul, ennek köszönhetően több kalóriát égetsz el.

Az anyagcseréd felgyorsításának több módja is lehet, például, ha odafigyelsz arra, hogy naponta 2-3 liter vizet igyál, akkor már tettél azért, hogy megszabadulj a pluszkilóktól. Érdekesség, hogy napi 2,5 liter víz elfogyasztása akár 30%-al is felgyorsíthatja az anyagcseréd.

De vannak olyan ételek is, amelyek szintén segítik felgyorsítani az anyagcserét, közéjük tartozik az általunk is már oly’ sokszor emlegetett chia mag. Ráadásul egy rendkívül sokszínű táplálékforrásról van szó, hiszen számtalan formában fogyaszthatod, például önmagában is, vagy remek kiegészítője lehet a joghurtoknak, turmixoknak – a sokszínűsége szinte kimeríthetetlen. Ha pedig valami különlegesre vágysz, akkor meleg szívvel ajánljuk a Dukan chia magos zabkorpa szeleteit.